Cəfəri çayı
Hava şəraitinə görə baharı tam hiss etməsək də, bədənimizi yaza hazırlamağa davam edirik. Mətbəxlərimizdə gizlənən başqa bir şəfa mənbəyi olan cəfəri çayının faydalarını bilirsinizmi?
Toksinlərə qarşı tam mübarizə aparan cəfəri çayı yüksək miqdarda antioksidant ehtiva edir. Tərkibindəki A və C vitaminləri sayəsində immunitet sistemimizə töhfə verir. Araşdırmalara görə, DNT zədələnməsinin qarşısını aldığı müşahidə edilən cəfəri çayı bu xüsusiyyəti ilə xərçəng əleyhinə qidalar arasındadır. Qan şəkərini tarazlaşdırarkən qaraciyərin kökəlməsinin qarşısını alır. Güclü antiinflamatuar olan möcüzə çayı bədəndəki iltihabı aradan qaldırmağa kömək edir.
Faydalarını saymaqla bitməyən cəfəri çayının hazırlanması da bir o qədər asandır. Ocaqda qaynayan suya bir porsiya suya cəfərini istədiyimiz nisbətdə bir çimdiklə əlavə edirik. Sonra cəfəri ilə qaynayan suyu söndürüb 4-5 dəqiqə dəmləyirik. Darçın çubuqları, yarım alma, limon kimi ləzzətlərlə dadlandıra biləcəyimiz cəfəri çayını süzürük. Çayımız bədənimizi toksinlərdən təmizləməyə hazırdır.
Bütün dərman bitkilərində olduğu kimi bir daha xatırlatmaq istərdik ki, cəfəri çayından dərman istifadə etdiyimiz halda, sağlamlığımızla bağlı xüsusi halımız varsa həkim nəzarəti altında istifadə edilməlidir.